Det er bedre å tape som et lag enn å vinne alene

Postet av Jenter 14 (2008) den 9. Jun 2018

Det er mottoet til Holmlia jenter 9 år på håndballbanen. Men på tribunen vinner Holmlia alltid!

tekst av Ingvild Kjøde, tidligere publisert i Avisen Vår våren 2018

Det er cup på Hosle. Sist cup tapte Holmliajentene fire av fire kamper. Det skulle IKKE skje igjen, og nå har Holmlia J9 vunnet sine to første kamper denne søndagen. På pauserommet er stemninga elektrisk. Det hoppes, klemmes og latteren runger mellom veggene.

- Vi er ikke redde for å tape. Men det er morsomst å vinne for da skjønner vi at vi har hatt godt lagarbeid. Hvis vi taper, vet vi bare at vi må trene mer, sier Celina.

Fornuftige ord, som hun kanskje har lært av sin mor, Christina Valdes, som tok på seg å trene laget da de trengte en ny trener i fjor. Eldstedatteren hennes Nicole er hjelpetrener. Christina har gått trenerkurs og bruker to kvelder i uka til å trene laget i Holmliahallen. Eller som hun sier: Være sammen med jentene mine. For det er tross alt samhold og samvær det handler om.

- Hva motiverer deg til en så stor innsats?

- Jentene! At de er så snille, flinke og godhjertet. De passer på hverandre og ingen føler seg bedre enn de andre. Når de kommer på trening, er de blide og villig til å lære noe nytt eller trene på å mestre det vi har trent på noen ganger. Jeg får følelsen av at de trives på trening og at de ønsker å være sammen.

Treningsavgiften er trolig av de laveste i byen og målet er at alle skal med - ikke å toppe laget. Det er tross alt barneidrett.

- Det jeg legger vekt på er at alle skal få kjenne en mestringsfølelse, kunne håndtere en ball, ha samspill med hverandre og evnen til å lære noe de ikke kan fra før. Også skal de føle at de er et lag -  ikke solospillere.

Tilbake på pauserommet har jentene mange svar på hva som er bra med håndball:

Håndball gjør oss bedre til å løpe mye (Rosa).

Å score mål (Felicia).

Å stå i mål, og bli vant med at ballen kommer hardt mot meg (Esrae).

Å bruke armene og beina og kjenne at musklene jobber (Mila).

Å få bedre konsentrasjon (Johanne).

- Og hvordan er Christina som trener?

- Hun er snill og hun kjefter ikke. Hun er streng på en god måte, sier Alia.

De andre jentene nikker, og kan bekrefte at det vanker både klemmer og godord til de som trenger det.

Og selv om jentene har lært seg å tåle både seire og tap, er det en kamp Holmlia aldri taper. Tribunekampen! Holmlia har de ivrigste foreldrene, og de høyeste heiaropene.

- Dette er en fin anledning for oss foreldre å bli bedre kjent med hverandre, sier en av de ivrigste Holmlia-supporterne Ingvild Plaum. Vikinghjelm og kubjeller mangler hun foreløpig, men hun har kaffi på termos og dagen fri.

- Vi er så takknemlige for at Christina vil trene jentene våre, laget har utviklet seg mye under hennes ledelse. Det betyr mye for barna å ha gode møteplasser hvor de kan bli kjent med andre, legger hun til.

Etter at cupen i Hosle er ferdig (og termosen tom) hilser Holmlia J9 til publikum med en energi og en glede som om de hadde vunnet VM. Sånn må det være når idolet heter Nora Mørk og det slett ikke er noen umulighet at man selv havner på landslaget en gang.

Må bare ha det litt gøy først.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.